Vuorenteko Oy:n perustaja Fredrik Wuori syntyi Nurmijärvellä 9.elokuuta 1885 (- 8.11.1968).


Hänen isänsä Fredrik Rosenberg oli Nurmijärven kirkonkylän kyläseppä. Perheeseen kuului 10 lasta, joista Fredrik oli kolmanneksi nuorin. Avioiduttuaan Wuori muutti perheineen (vaimo Ester, lapset Leo, Veikko ja Sirkka) Jokelaan vuonna 1918 ostettuaan sieltä Laaksola -nimisen pientilan. Laaksolan tila oli pienviljelystila, pinta-alaltaan noin kymmenen hehtaaria. Tilalla oli tavanomaiset maatilan rakennukset, lisäksi oli kaksi huonetta käsittävä rakennus tilan eteläpuolella, johon Wuori sijoitti puusepänverstaan ja rakensi jatkeeksi tiilisen pajarakennuksen.


Pajan tuotteet koostuivat etupäässä maataloudessa käytettävistä työkaluista. Työkalujen korjaus kuului myös toimintaan. Tuotannossa olivat myös hevosajoneuvot kuten rattaat ja reet. Vuoden 1930 alussa Wuori aloitti myös kirveiden terästyksen. Tälle karkaisulle annettiin takuu, jonka merkiksi lyötiin leima FW kirveen lapaan.


Kun maaseudulla 1920 - 30 -luvuilla rakennusten kattamiseen käytettiin etupäässä pärettä, tarvittiin myös pärehöylää. Wuori kehitti oman mallin ja haki sille patentin. Patentti myönnettin vuonna 1932 huhtikuussa numerolla 15241. (Alla kuvia Tuusulan työläiskotimuseossa sijaitsevasta pärehöylästä: )

Patenttivirasto vaatimuksesta tuotteelle piti antaa nimi. Wuoren miettiessä nimeä, joku paikalla olleista tokaisi "sinähän sen olet tehnyt, laita nimeksi vaikka WUOREN-TEKO".


Kesällä 1932 Viipurin maatalousnäyttelyssä pärehöylällä voitettiin ensimmäinen palkinto.


Vuonna 1947 liike muuttui osakeyhtiöksi ja mukaan tulivat Fredrik Wuoren lapset. Tällöin nimeksi tuli luonnollisesti Vuorenteko Oy. Tämän jälkeen toimintaa johtivat pitkään Fredrikin pojat Veikko ja Leo Vuori. Heidän jälkeensä toimitusjohtajana vuosina 1981-2013 toimi 3. polvessa Veikon poika Jouko Vuori. Ja vuonna 2013 vetovastuun yrityksestä otti Joukon tytär Taru Vuori.


Tällä hetkellä paja toimii perinteitä kunnioittaen ja edelleen asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla palvellen. Jos sinulla on sorvausta tai hitsausta vaativia korjaustöitä tai toteutusta kaipaavia ideoita metallista mielessäsi niin tervetuloa Tuusulan Jokelaan Vuorenteon pajalle!

Vuorenteko Oy:n perustaja

Fredrik Wuori

Vuorenteon nykyinen yrittäjä Taru Vuori

Sähköposti: Vuorenteko@vuorenteko.com

Puh: 09 417 1327